Гъбен пай „Слънце“

Дата: 10.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
450 г пълнозърнесто брашно
1 пакетче суха мая (7 г)
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
за плънката:
750 г микс от пресни гъби
10 г микс от сушени гъби
200 г топено сирене
100 г бекон „Панчета“ (на слайсове)
80 г сирене „Пармезан“
60 г краве масло (+ за намазване)
4 стръка майоран
3 скилидки чесън
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
1 яйце за намазване
овесени ядки за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбен пай „Слънце“Брашното и солта се смесват в купа. Маята се разтваря в 280 мл топла вода и се налива към брашното. Сипва се и зехтинът.
2
Гъбен пай „Слънце“ 2Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса.
3
Гъбен пай „Слънце“ 3Сушените гъби се заливат с вряла вода и се оставят да набъбнат.
4
Гъбен пай „Слънце“ 4Пресните гъби се почистват, нарязват се наедро и се запържват в маслото. Прибавят се нарязаните наситно чесън и майоран, както и отцедените и нарязани гъби.
5
Гъбен пай „Слънце“ 5Съдът се отстранява от котлона, плънката се овкусява със сол, черен пипер и индийското орехче, и се оставя да се охлади.
6
Гъбен пай „Слънце“ 6Беконът се запича на сух тиган, до златисто, отцежда се върху кухненска хартия, натрошава се и се прибавя към плънката.
7
Гъбен пай „Слънце“ 7Втасалото тесто се разделя на две части и всяка топка се разточва на кръг.
8
Гъбен пай „Слънце“ 8В средата на едната кора се оформя топка от гъбената смес. Около нея се оформя кръг от останалата гъбена смес. Върху плънката се разпределят триъгълничетата топено сирене и настърган пармезан.
9
Гъбен пай „Слънце“ 9Кората около плънката се намазва с разбито яйце. Отгоре се слага другата кора.
10
Гъбен пай „Слънце“ 10За да се залепят добре двете кори, в центъра, около топката от плънка се притиска с чаша, а краищата на пая – с вилица.
11
Гъбен пай „Слънце“ 11Правят се прорези като лъчи и се завъртат на 90 градуса с разреза нагоре.
12
Гъбен пай „Слънце“ 12Паят се намазва с разбито яйце и се поръсва с овесените ядки.
13
Гъбен пай „Слънце“ 13Пече се 35 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Консумира се топъл.
14
Гъбен пай „Слънце“ 14Съвет:
Ако плънката пусне вода, може да се прибави малко галета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта