Гъбена яхния с кюфтета

Любимо ястие, обогатено с ароматен гъбен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
500 г смляно месо (60% телешко, 40% свинско)
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1 яйце
1/4 ч. л. кимион
2 филийки хляб
сол и черен пипер на вкус

за яхнията:
500 г кафяви печурки
4 стръка праз
700 мл гъбен бульон
2 моркова
2 скилидки чесън
4 с. л. зехтин
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъбена яхния с кюфтета
Каймата се смесва с яйцето, смления хляб, сол и черен пипер, наситнения магданоз, кимиона и настърганата глава лук.
2
Гъбена яхния с кюфтета 2
Оформят се 18 малки кюфтета и се изпичат за 30 минути, на 180 градуса, в тава, покрита с хартия за печене.
3
Гъбена яхния с кюфтета 3
Печурките се режат натънко и се запържват в 2 с. л. зехтин.
4
Гъбена яхния с кюфтета 4
Добавят се нарязаният на шайби праз и наситнените чесън и моркови.
5
Гъбена яхния с кюфтета 5
Налива се бульонът и се вари, докато зеленчуците станат готови.
6
Гъбена яхния с кюфтета 6
Овкусява се със сол и черен пипер.
7
Гъбена яхния с кюфтета 7
Изпечените кюфтета се слагат в яхнията.
8
Гъбена яхния с кюфтета 8
Тавата, в която са се пекли, се загрява на котлона с останалия зехтин. Запържва се брашното и се налива малко от яхнията.
9
Гъбена яхния с кюфтета 9
След това се сипва обратно към готовото ястие.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2014
Като начинаещ готвач, мога да кажа, че това е едно сравнително лесно за приготвяне ястие. Рязането на продуктите, най-вече на количеството гъби, ми отне повече време, но за по-опитните ръце няма да е проблем. От каймата станаха повече и по-големи кюфтета отколкото си мисля че е необходимо, затова следващия път бих намалила количеството кайма. Като резултат накрая, яхнията стана много вкусна, но понеже кюфтенцата ми се разпаднаха от бъркането, видът й не беше толкова привлекателен, колкото аромата ;)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2014
Много вкусно !!!Поздравления!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: