Гъбена яхния с кюфтета

Дата: 19.03.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
500 г смляно месо (60% телешко, 40% свинско)
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1 яйце
1/4 ч. л. кимион
2 филийки хляб
сол и черен пипер на вкус
за яхнията:
500 г кафяви печурки
4 стръка праз
700 мл гъбен бульон
2 моркова
2 скилидки чесън
4 с. л. зехтин
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбена яхния с кюфтетаКаймата се смесва с яйцето, смления хляб, сол и черен пипер, наситнения магданоз, кимиона и настърганата глава лук.
2
Гъбена яхния с кюфтета 2Оформят се 18 малки кюфтета и се изпичат за 30 минути, на 180 градуса, в тава, покрита с хартия за печене.
3
Гъбена яхния с кюфтета 3Печурките се режат натънко и се запържват в 2 с. л. зехтин.
4
Гъбена яхния с кюфтета 4Добавят се нарязаният на шайби праз и наситнените чесън и моркови.
5
Гъбена яхния с кюфтета 5Налива се бульонът и се вари, докато зеленчуците станат готови.
6
Гъбена яхния с кюфтета 6Овкусява се със сол и черен пипер.
7
Гъбена яхния с кюфтета 7Изпечените кюфтета се слагат в яхнията.
8
Гъбена яхния с кюфтета 8Тавата, в която са се пекли, се загрява на котлона с останалия зехтин. Запържва се брашното и се налива малко от яхнията.
9
Гъбена яхния с кюфтета 9След това се сипва обратно към готовото ястие.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2014
Като начинаещ готвач, мога да кажа, че това е едно сравнително лесно за приготвяне ястие. Рязането на продуктите, най-вече на количеството гъби, ми отне повече време, но за по-опитните ръце няма да е проблем. От каймата станаха повече и по-големи кюфтета отколкото си мисля че е необходимо, затова следващия път бих намалила количеството кайма. Като резултат накрая, яхнията стана много вкусна, но понеже кюфтенцата ми се разпаднаха от бъркането, видът й не беше толкова привлекателен, колкото аромата ;)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2014
Много вкусно !!!Поздравления!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


296 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта