Гофрети от целина с пушена риба и хрян

Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г глава целина
1/2 глава червен лук
100 г пушена сьомга
100 мл сметана
30 г краве масло
1-2 щипки сол
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
100 г брашно
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 1/2 ч. л. бакпулвер
2 яйца
1 ч. л. настърган хрян


Начин на приготвяне:
1
Гофрети от целина с пушена риба и хрян
Целината се нарязва на дребни парчета, които се сваряват в подсолена вода.
2
Гофрети от целина с пушена риба и хрян 2
Белтъците на яйцата се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг.
3
Гофрети от целина с пушена риба и хрян 3
Жълтъците се разбъркват с брашното и млякото.
4
Гофрети от целина с пушена риба и хрян 4
Сварената целина се отцежда и се оставя да изстине, след което се пасира с част от жълтъчената смес.
5
Гофрети от целина с пушена риба и хрян 5
Полученото пюре от целина, содата и бакпулверът се изсипват при жълтъците и се разбъркват.
6
Гофрети от целина с пушена риба и хрян 6
Смесват се с белтъците, солта и разтопеното масло.
7
Гофрети от целина с пушена риба и хрян 7
От готовата смес се изпичат гофрети.
8
Гофрети от целина с пушена риба и хрян 8
Лукът за крема се нарязва наситно и се смесва с разбитата сметана и хряна.
9
Гофрети от целина с пушена риба и хрян 9
Гофретите се намазват с получения крем. Върху тях се слагат лентички пушена сьомга и се поръсват с наситнения копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: