Говеждо бонфиле с калканън

Гост: Маргарет Шорт, кулинарен демонстратор в ирландския хранителен борд „Борд Биа”
Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2009
Говеждо бонфиле с калканън
 
Необходими продукти:
1 кг говеждо бонфиле
стрък мащерка за украса
4 с. л. зехтин
1 с. л. босилек
1 с. л. естрагон
1 с. л. магданоз
черен пипер на вкус
1 кг варени картофи
250 г зеле
50 г краве масло
1 ч. ч. прясно мляко



Начин на приготвяне:
1
Говеждо бонфиле с калканън
Босилекът, естрагонът и магданозът се нарязват наситно, изсипват се в блендер и се смилат със зехтин.
2
Говеждо бонфиле с калканън 2
Полученият дресинг се излива в купа и се поръсва със сол и черен пипер.
3
Говеждо бонфиле с калканън 3
Част от дресинга се отделя в малка купичка, а с останалата част се натрива месото.
4
Говеждо бонфиле с калканън 4
Маринованото говеждо бонфиле се изпича във фурна на 200 градуса за 1 час.
5
Говеждо бонфиле с калканън 5
Изпеченото месо се оставя да отпочине за 15 минути, след което се нарязва на парчета.
6
Говеждо бонфиле с калканън 6
Прясното мляко се кипва с маслото, излива се при намачканите картофи и се разбърква.
7
Говеждо бонфиле с калканън 7
Зелето се нарязва на ленти и се слага в тиган с вода.
8
Говеждо бонфиле с калканън 8
Загрява се и се прибавя към картофеното пюре.
9
Говеждо бонфиле с калканън 9
Нарязаното бонфиле се поднася върху канапе от пюре, като се полива с оставения настрана дресинг и се украсява със стрък мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: