Гратинирани капки качамак

Източник: Бон Апети
Дата: 09.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г качамак
1 ч. л. балсамов оцет
4-5 стръка магданоз
1 скилидка чесън
1 домат
2 печени червени чушки
100 г кашкавал за поръсване
2 щипки босилек
1/2 ч. л. чесън на прах
1 кубче зеленчуков бульон
4 бр. топено сирене (80 г)
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Гратинирани капки качамак
В тенджера с 1 л вода се слагат стритият зеленчуков бульон, босилекът и чесънът на прах. Кипва се и се изсипва качамакът, като се бърка непрекъснато. Когато стане гъста смес, се добавя топеното сирене. Бърка се, докато се разтопи.
2
Гратинирани капки качамак 2
Получената хомогенна смес се прехвърля в предварително намазнена тава. Изравнява се с намазнена с олио шпатула и се оставя да се охлади и стегне.
3
Гратинирани капки качамак 3
Доматът се нарязва на малки кубчета, слага се в купа и се смесва със ситно нарязаните печени чушки и чесън. Подправя се с наситнен магданоз, балсамов оцет и сол. Разбърква се добре.
4
Гратинирани капки качамак 4
Охладеният качамак се изважда и от него с метални форми се изрязват "капки". Поставят се в намазнена тава, формите се запълват със зеленчуковата смес, а отгоре се поръсва настърган кашкавал. След това формите внимателно се изваждат.
5
Гратинирани капки качамак 5
Тавата се поставя на горно печене в предварително загрята до температура 220 градуса фурна. Когато кашкавалът се зачерви, предястието е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: