Грис с крем „Англез“

Нетрадиционен сладкиш от грис с аромат на джинджифил и ванилия.
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2011
Грис с крем „Англез“
 
Необходими продукти:
200 г грис
70 г краве масло
кората и сокът от 1 портокал

за захарния сироп:
300 г захар
400 мл вода
1 пръчка канела

за крем „Англез“:
400 мл прясно мляко
150 г захар
4 жълтъка
1 к. л. джинджифил на прах
1 ванилия

за белтъчния сняг:
4 белтъка
80 г захар


Начин на приготвяне:
1
Грис с крем „Англез“
В тиган се сгорещява маслото, прибавя се грисът и се запържва до златисто, като се бърка непрекъснато.
2
Грис с крем „Англез“ 2
Захарта и водата за захарния сироп се кипват, добавя се и канелата. Готовият захарен сироп се прибавя постепенно към запържения грис и се бърка непрекъснато, докато грисът поеме сиропа.
3
Грис с крем „Англез“ 3
В малка касерола се кипват млякото и захарта за крема. Сместа се прибавя на тънка струйка към жълтъците, като се бърка енергично. Получената смес се връща в касеролата, която се слага в съд с вода и кремът се бърка на водна баня до сгъстяване. Накрая се ароматизира с джинджифила и ванилията.
4
Грис с крем „Англез“ 4
Белтъците се разбиват с телена бъркалка и, когато станат на лека пяна, се добавя захарта. Продължават да се бият енергично, докато се получи пухкава маса, наподобяваща сняг.
5
Грис с крем „Англез“ 5
В чиния се аранжира кремът, върху него в ринг се поставя грисът, рингът се отстранява и с лъжица се нанася белтъченият сняг. Карамелизира се с помощта на горелка и по желание се декорира с ягода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: