Гювеч със заешко

Дата: 04.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
200 г бекон
4 домата
1 глава лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 патладжан
2 тиквички
1 стрък селъри
2 моркова
1/2 ч. ч. замразен грах
2 с. л. зехтин
1 с. л. доматен концентрат
1/2 ч. л. захар
1 дафинов лист
1/2 връзка босилек
3–4 стръка мащерка
1 скилидка чесън
3–4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гювеч със заешко
Доматите се измиват,  пускат се в кипяща вода за кратко, а след това във ледена и се обелват. Нарязват се на едри кубчета.  

 


2
Гювеч със заешко 2
Патладжанът и тиквичките се нарязват по същия начин. Чушките, селърито, лукът и морковите се почистват и се нарязват на по-малки кубчета.

 


3
Гювеч със заешко 3
Заекът се обезкостява и месото се нарязва на кубчета. Беконът се нарязва по подобен начин.

 


4
Гювеч със заешко 4
В тиган се загрява зехтинът и се запържват заешкото и беконът. След 15 минути се изваждат от съда.

 


5
Гювеч със заешко 5
В същият тиган се запържва лукът за около 5 минути, добавят се чушките и се пържи още 4–5 минути. Изваждат се от тигана. Морковите се запържват заедно със селарито. Изваждат се. Слага се патладжанът и се пържи, докато стане златисто кафяв. Изважда се. Запържват се тиквичките до златисто кафяво – изваждат се.

 


6
Гювеч със заешко 6
В съда се запържва доматеният концентрат и се пържи 2 минути.

 


7
Гювеч със заешко 7
След това се връщат месото и всички зеленчуци.

 


8
Гювеч със заешко 8
Сипват се доматите, нарязани на кубчета, овкусява се със сол, черен пипер, захарта, дафиновият лист и мащерката. Прибавя се грахът. Разбърква се и всичко се прехвърля в гювеч. Пече се за 20 минути в загрята на 220 градуса фурна. След това се намалява на 150 градуса и се пече още 1 час.

 


9
Гювеч със заешко 9
Когато ястието е готово се разпределя в чинии и се поднася с наситнените магданоз, босилек и чесън.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2013
рецептата е перфектна, фантастичнен резултат. Ако нямате заек може да се замени с пиле.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта