Хлебчета с тиквени семки и стафиди

Нито сладки, нито солени
Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
300 мл топло прясно мляко
50 г сурови, белени тиквени семки
40 г краве масло
21 г прясна мая (1/2 кубче)
1 щипка захар
2 яйца
3 с. л. мед
100 г тъмни стафиди
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Хлебчета с тиквени семки и стафиди
Маята се разтваря в 50 мл от млякото заедно с щипка захар и се оставя да шупне.
2
Хлебчета с тиквени семки и стафиди  2
В брашното се оформя кладенче, чуква се едно яйце,наливат се медът, разтопеното масло, останалото мляко и шупналата мая.
3
Хлебчета с тиквени семки и стафиди  3
Посолява се и се замесва гладко и еластично тесто, което не се лепи за пръстите.
4
Хлебчета с тиквени семки и стафиди  4
Тиквените ядки се накълцват, малка част от тях се заделя, а останалите заедно със стафидите се поръсват върху тестото и отново се замесва.
5
Хлебчета с тиквени семки и стафиди  5
Слага се в чиста купа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
6
Хлебчета с тиквени семки и стафиди  6
Тестото се разделя на 8 равни части, от които се оформят топки. Поставят се на разтояние една от друга, покриват се с кърпа и се оставят да починат за 30–40 минути.
7
Хлебчета с тиквени семки и стафиди  7
Мажат се с останалото яйце, предварително разбито, поръсват се със заделените семки и се пекат 12 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2015
Ето ги и моите хлебчета. Със сигурност ще ги повторя!
2.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2015
Станаха страхотни хлебчетата. Поръсих ги освен с тиквени семки,със сусам и мак.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Фурната ми е без вентилатор,но пак се получиха. Много са вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: