Хлебен бананов пудинг

Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2003
Хлебен бананов пудинг
 
Необходими продукти:
3 банана
2-3 филии стар хляб
1 ванилов сладолед
плодов топинг за гарниране
30-40 г маргарин за поръсване
300-400 мл прясно мляко
4 яйца
1/2 ч. ч. кафява захар
3-4 капки ванилова есенция
1 капка бадемова есенция
1 щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Хлебен бананов пудинг
Хлябът се нарязва на кубчета, които се подреждат плътно едно до друго в намазана с маргарин тава. Отгоре се покриват с нарязаните на колелца банани.
2
Хлебен бананов пудинг 2
Яйцата се разбиват със захарта, налива се прясното мляко и се ароматизира с есенциите и индийското орехче. Сместа се излива върху хляба и бананите и се оставя да попие за 10 минути. Пече се 30-40 минути при температура на фурната 180 градуса.
3
Хлебен бананов пудинг 3
Пудингът се сервира леко охладен и нарязан на порции. По желание към него може да се предложи ванилов сладолед и да се гарнира с плодов топинг.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2014
Аз залях пудинга с разтопен шоколад и стана чудесен! Не очаквах толкова вкусен десерт.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: