Хлебен пудинг със стафиди

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г захар
500 г стар хляб
100 г стафиди
1 л прясно мляко
6 яйца
1 ванилия
1 ябълка


Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг със стафиди
Кората на хляба се отстранява, средата се натрошава и се слага в дълбока купа заедно със стафидите и настърганата ябълка. Залива се с млякото и се разбърква.
2
Хлебен пудинг със стафиди 2
Половината захар (200 г) се карамелизира и се разлива по стените на форма за печене с дължина 24 см. Оставя се да се охлади.
3
Хлебен пудинг със стафиди 3
Яйцата се разбиват с останалата захар, добавя се ванилията. Набъбналият хляб се размесва добре с разбитите яйца и се изсипва във формата за печене. Пудингът се пече на водна баня около 50 минути при температура 160 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: