Индийски хлебчета „Парата”

Пълнозърнести и апетитно пикантни
Източник: Бон Апети
Дата: 05.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г пълнозърнесто брашно
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. сол
олио за намазване
брашно за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Индийски хлебчета „Парата”
Брашното и солта се смесват, наливат се около 200 мл вода, замесва се меко тесто, което да не се лепи по пръстите и се разделя на малки топки.
2
Индийски хлебчета „Парата” 2
Всяка топка се поръсва с брашно и се разточва на кръг с диаметър 10 см.
3
Индийски хлебчета „Парата” 3
Намазват се с олио.
4
Индийски хлебчета „Парата” 4
Поръсват се с кимион и лют червен пипер.
5
Индийски хлебчета „Парата” 5
Прегъват се надве.
6
Индийски хлебчета „Парата” 6
Отново се мажат с олио.
7
Индийски хлебчета „Парата” 7
Поръсват се с лют червен пипер.
8
Индийски хлебчета „Парата” 8
Пак се прегъват, поръсват се с брашно и се изтъняват с пръсти.
9
Индийски хлебчета „Парата” 9
Хлебчетата се пекат от двете страни в намазан с олио сач – до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2020
Бърза и вкусна!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2015
Страхотно
1.
Изпрати
лично съобщение

27.06.2014
Идеална идея за почивните дни.Децата много ще ги харесат.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: