Калцоне с тиквички и пиле

Източник: Бон Апети
Дата: 30.06.2003
Калцоне с тиквички и пиле
 
Необходими продукти:
500 г брашно
200-220 мл вода
3 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
1 суха мая
150 г пилешки гърди
150 г кашкавал
3 глави червен лук
2 домата
1 тиквичка
1 люта чушка
1 резенче джинджифил
2-3 филета аншоа
1 с. л. олио
2-3 с. л. тъмен соев сос


Начин на приготвяне:
1
Калцоне с тиквички и пиле
Брашното се пресява в купа, сипват се разтворената мая и зехтинът и при непрекъснато разбъркване се налива вода, достатъчно, за да се захване тестото.
2
Калцоне с тиквички и пиле 2
Меси се на ръка, докато се получи пухкава топка. Покрива се с фолио и се оставя да втаса.
3
Калцоне с тиквички и пиле 3
Пилешкото филе се накълцва на малки парчета, поръсва се с 1 с. л. от соевия сос и се оставя да се маринова за около 10 минути. След това се запържва за 3-4 минути в дълбок тиган със загрята мазнина.
4
Калцоне с тиквички и пиле 4
Джинджифилът се обелва и се нарязва наситно, лукът се реже на полумесеци, тиквичката и доматите – на кубчета. Лютата чушка се почиства от семето и се нарязва надребно.
5
Калцоне с тиквички и пиле 5
В мазнината от месото на силен огън се запържват лукът и джинджифилът. Когато се зачервят, се слагат тиквичките и лютата чушка, след 1-2 минути се прибавят филетата аншоа, останалият соев сос, босилекът, доматите и пилешкото месо. Разбърква се и се оставя да изстине.
6
Калцоне с тиквички и пиле 6
Половината от тестото се разточва с пръсти във формата на кръг, като хубаво се набрашнява. Част от плънката се изсипва с едната половина на кръга и се поръсва с нарязания на кубчета кашкавал.
7
Калцоне с тиквички и пиле 7
От едната страна краищата на тестото се намазват с вода, за да се залепят хубаво, след това тестото се прегъва на полумесец и се слепва. Калцонето се пече в предварително загрята фурна около 15 минути до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: