Карамелен кекс

Източник: Vasilena
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 27.10.2016
Карамелен кекс
 
Необходими продукти:
4 яйца
200 мл прясно мляко
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
10 г бакпулвер
1 ванилия

за глазурата:
1/З ч. ч. захар
100 мл прясно мляко
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Карамелената смес се приготвя, като половината захар се карамелизира, докато стане златиста. Веднага се добавят 100 мл прясно мляко и се разбърква, докато карамелът се разтвори.
2
След като карамелената смес изстине, към нея се добавят 2 разбити яйца, половината брашно и половината бакпулвер. Разбива се добре с миксер.

3
За ваниловата смес се разбиват 2 яйца с останалата захар, 100 мл мляко, брашно, бакпулвер и ванилия.

4
Глазурата се приготвя, като 1/3 ч. ч. захар се карамелизира. Прибавят се 100 мл мляко, в което е разтворена 1 с. л. брашно, и се бърка, докато сместа заври.

5
Във форма кекс се изсипва първо карамелената смес, а върху нея – ваниловата.
6
Формата се слага на най-долната решетка в предварително загрята на 170 градуса фурна и кексът се пече до готовност. Оставя се да се охлади добре и се залива с глазурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: