Карамелен кекс

Дата: 27.10.2016
Източник: Vasilena
ТИТЛА: Помощник готвач
Карамелен кекс
 
Необходими продукти:
4 яйца
200 мл прясно мляко
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
10 г бакпулвер
1 ванилия
за глазурата:
1/З ч. ч. захар
100 мл прясно мляко
1 с. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Карамелената смес се приготвя, като половината захар се карамелизира, докато стане златиста. Веднага се добавят 100 мл прясно мляко и се разбърква, докато карамелът се разтвори.
2
След като карамелената смес изстине, към нея се добавят 2 разбити яйца, половината брашно и половината бакпулвер. Разбива се добре с миксер.

3
За ваниловата смес се разбиват 2 яйца с останалата захар, 100 мл мляко, брашно, бакпулвер и ванилия.

4
Глазурата се приготвя, като 1/3 ч. ч. захар се карамелизира. Прибавят се 100 мл мляко, в което е разтворена 1 с. л. брашно, и се бърка, докато сместа заври.

5
Във форма кекс се изсипва първо карамелената смес, а върху нея – ваниловата.
6
Формата се слага на най-долната решетка в предварително загрята на 170 градуса фурна и кексът се пече до готовност. Оставя се да се охлади добре и се залива с глазурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
Пламена коментира рецептата Мраморен чийзкейк
Пламена се регистрира в сайта.
Galina Valentinova се регистрира в сайта.
Ilian Angelov се регистрира в сайта.
Стоян Стоянов коментира рецептата Суши маке
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта