Карибски деликатес

Гост: Светла Димитрова, спортист
Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2007
Карибски деликатес
 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
1/2 ананас
1 с. л. брашно
2 ч. л. къри
сокът от 1 кокос
сокът и кората от 1/2 лимон
черен пипер и сол на вкус
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Карибски деликатес
Пилешките гърди се обезкостяват и се начукват, за да се изтънят.
2
Карибски деликатес 2
Ананасът се обелва и се нарязва на парченца.
3
Карибски деликатес 3
Парчетата ананас се подреждат върху месото.
4
Карибски деликатес 4
Филето се загъва и се забожда с шишчета.
5
Карибски деликатес 5
Кокосовият орех се пробива и млякото се прецежда в купа.
6
Карибски деликатес 6
Към него се добавят настърганата кора и сокът oт един лимон и се поръсва с къри, черен пипер и сол.
7
Карибски деликатес 7
Пилешкото месо се овалва в получената смес и се маринова около 30-40 минути.
8
Карибски деликатес 8
Маринованото месо се слага в тава, полива се с малко олио и се пече 20 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
9
Карибски деликатес 9
Останалата марината се загрява и се сгъстява с брашното.
10
Карибски деликатес 10
Изпеченото месо се нарязва на филии, залива се със соса от маринатата, поръсва се с малко черен пипер и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: