Карпачо от миди "Сен Жак"

Гост: Стефан Иванов
Източник: Бон Апети
Дата: 21.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 миди "Сен Жак"
2–3 листа босилек
2–3 листа мента
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
4–5 листа червена маруля
4–5 листа зелена салата
2–3 листа рукула
2 чери домати
6 стръка див лук
1 ч. л. черен хайвер за гарниране
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
2–3 капки зехтин от бял трюфел


Начин на приготвяне:
1
Карпачо от миди
Мидите се мариноват в сместа от ментата, босилека, зехтина, балсамовия оцет, солта и черния пипер. След това оранжевата им част се отстранява, а останалата част се нарязва на тънки парченца.
2
Карпачо от миди
Зехтинът и балсамовият оцет за дресинга се наливат в купичка, добавят се няколко капки зехтин от бял трюфел, посолява се на вкус и хубаво се разбърква.
3
Карпачо от миди
Мидите се подреждат в чиния така, че да се получи кръгла тънка форма. Отстрани се слагат накъсани листа зелена салата и червена маруля, поръсват се с наситнена рукула, поставя се по един чери домат и се украсява с див лук. Върху мидите се слага по малко черен хайвер и всичко се полива с дресинга.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: