Картофен огретен с гъби и праз лук

Източник: Бон Апети
Дата: 11.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600-700 г картофи
черен пипер и сол на вкус
2 щипки смляно индийско орехче
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз
бялата част на 1 стрък праз лук
25 г масло
50 г кашкавал
200 г готварска сметана
250 г печурки
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Картофен огретен с гъби и праз лук
Картофите се обелват, нарязват се на колелца и се варят в подсолена вода до омекване.
2
Картофен огретен с гъби и праз лук 2
След това се отцеждат и половината се изсипват в намаслена йенска тава.
3
Картофен огретен с гъби и праз лук 3
Празът се нарязва наситно, а гъбите - на филии.
4
Картофен огретен с гъби и праз лук 4
Гъбите се запичат в сух тиган.
5
Картофен огретен с гъби и праз лук 5
След около 2 минути се добавят маслото и лукът.
6
Картофен огретен с гъби и праз лук 6
Поръсват се с нарязаните наситно копър и магданоз.
7
Картофен огретен с гъби и праз лук 7
Разбъркват се и се подправят със сол и черен пипер.
8
Картофен огретен с гъби и праз лук 8
Получената смес се прехвърля върху картофите в йенския съд.
9
Картофен огретен с гъби и праз лук 9
Покрива се с другата половина сварени картофи и се поръсва с индийското орехче.
10
Картофен огретен с гъби и праз лук 10
Залива се със сметаната и се поръсва с настърган кашкавал. Ястието се пече до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2019
Вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2018
Много вкусно вегетарианско ястие
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2015
Перфектно е
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: