Картофена крем супа с крутони

Вкусна и засищаща
Източник: Теодосия
ТИТЛА: Чирак
Дата: 23.04.2017
Картофена крем супа с крутони
 
Необходими продукти:
4-5 картофа
1 тиквичка
1 червена чушка
1 глава лук
2 моркова
1 домат
1/4 връзка магданоз
6-7 филии хляб
1 ч. л. сол
1 с. л. червен пипер
1 с. л. шарена сол
2 с. л. чубрица
100 мл прясно мляко
зехтин


Начин на приготвяне:
1
Всички зеленчуци се обелват и се нарязват на едро, с изключение на домата, който се настъргва, а магданозът се нарязва на ситно. Слагат се във вода, посоляват се и се оставят да врят около 20-25 минути - докато омекнат.

2
Хлябът за крутоните се нарязва на ситни парченца. Слагат се в тава и се поръсват с подправките. Добавят се 2 с. л. зехтин и се разбъркват. Слагат се за 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, като периодично се разбъркват.

3
Когато зеленчуците омекнат, съдът се дърпа от котлона и зеленчуците се пасират, като бавно и постепенно се добавя прясното мляко.

4
Всяка порция се поднася, поръсена с шепа крутони и ситно нарязан магданоз за цвят.

Бон Апети!


Съвет:
Препоръчително е, супата да се сервира топла.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: