Картофена пита с плънка

Гост: Стефан Христов, член на медицинския екип на българския контингент в Близкия Изток
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2007
Картофена пита с плънка
 
Необходими продукти:
2 кг картофи
50 г краве масло
2 яйца
2 глави лук
черен пипер и сол на вкус
кашкавал за поръсване
3 наденици
200 г кашкавал
1 с. л. магданоз
1 с. л. копър


Начин на приготвяне:
1
Картофена пита с плънка
Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват с преса, като се добавя маслото.
2
Картофена пита с плънка 2
Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
3
Картофена пита с плънка 3
Прибавят се яйцата и нарязаният наситно лук и се намачква, за да се получи еднородна смес.
4
Картофена пита с плънка 4
Половината от пюрето се разстила в намазана с олио тава и се оформя блат.
5
Картофена пита с плънка 5
Надениците и кашкавалът се настъргват на едро ренде и се смесват с наситнените копър и магданоз. Сместа се разпределя върху картофения блат.
6
Картофена пита с плънка 6
Плънката се покрива с останалото картофено пюре. Ястието се поръсва с малко кашкавал и се пече 15-20 минути в силно загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: