Яхния от пълнени тиквички

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
2 1/домата
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
сърцевината на тиквичките
300 г кайма
4 ивици бекон
1 яйце
1/2 глава лук
1/2 домат за плънката
4-5 стръка магданоз
1 скилидка чесън
2 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
червен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яхния от пълнени тиквички
Тиквичките се разрязват на две и вътрешността се издълбава с помощта на малък нож и лъжичка.
2
Яхния от пълнени тиквички 2
Ивиците бекон се запържват от двете страни в сгорещен тиган, след което се изваждат.
3
Яхния от пълнени тиквички 3
Лукът и доматът за плънката се нарязват наситно. Към мазнината от бекона се добавя 1 с. л. олио, за около 2 минути се запържва лукът, след което се добавя доматът.
4
Яхния от пълнени тиквички 4
След още 2 минути се прибавя накълцаната скилидка чесън, разбърква се и се запържва още около минута.
5
Яхния от пълнени тиквички 5
Доматите и лукът за соса се нарязват на едри парчета и се слагат в кухненски робот заедно със сърцевината на тиквичките и скилидките чесън. Пюрират се наедро и се долива малко вода, ако е необходимо.
6
Яхния от пълнени тиквички 6
Сместа се пресипва в тенджера заедно с половината от запържените домати и лук. Добавят се с 2 с. л. олио и малко вода, посолява се на вкус и се кипва.
7
Яхния от пълнени тиквички 7
Каймата и останалите запържени зеленчуци се сипват в купа и се подправят с чубрица, червен пипер, магданоз и сол.
8
Яхния от пълнени тиквички 8
Чупи се яйцето и каймата се омесва добре. След това се прибавя нарязаният бекон и отново се омесва.
9
Яхния от пълнени тиквички 9
Половинките тиквичка се пълнят с готовата плънка и се поставят в къкрещия сос. Ястието се вари около 35 минути на слаб огън.
10
Яхния от пълнени тиквички 10
При сервиране тиквичките се гарнират със соса и с листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: