Градинарско гювече с наденица

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. сурово пушена наденица
100-150 г грах
100-120 г зелен фасул
4 яйца
1-2 картофа
1 глава кромид лук
1 тиквичка
1 домат
4-5 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Градинарско гювече с наденица
Лукът се нарязва наситно, наденицата – на колелца. Слагат се в тенджера със сгорещено олио, запържват се няколко минути и наденицата се изважда.
2
Градинарско гювече с наденица 2
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета, тиквичката се нарязва на пръчици, зеленият фасул - на едри парчета.
3
Градинарско гювече с наденица 3
След като наденицата се извади, към лука в тенджерата се добавят картофите и фасулът. Поръсва се червеният пипер и се посолява на вкус.
4
Градинарско гювече с наденица 4
Налива се топла вода, колкото да покрие продуктите, и те се задушават около 5 минути под капак.
5
Градинарско гювече с наденица 5
След това се прибавят пръчиците тиквичка, сипва се грахът и се разбърква.
6
Градинарско гювече с наденица 6
Долива се вода и продуктите се задушават още 10-12 минути.
7
Градинарско гювече с наденица 7
Към края ястието се подправя с чубрица и се овкусява с разтвореното в малко вода доматено пюре.
8
Градинарско гювече с наденица 8
Сместа се разпределя в гювечета.
9
Градинарско гювече с наденица 9
Във всяко гювече се слагат по няколко резена домат и колелца наденица и се чупи по едно яйце.
10
Градинарско гювече с наденица 10
Гювечетата се похлупват и се пекат около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна. Сервират се топли и отгоре се поръсват с пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: