Картофена пица

Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2003
Картофена пица
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
300 г стерилизирани домати
50-100 г маслини
2 кисели краставички
1 глава лук
1 с. л. каперси
1/2 ч. л. босилек (сух)
150 г кашкавал
3-4 с. л. зехтин
3-4 с. л. галета
1 щипка сол
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Картофена пица
Картофите се измиват, обелват се, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода. След това се пресоват и се овкусяват със сол и 1 с. л. зехтин.
2
Картофена пица 2
Лукът се нарязва на колелца и се запържва в мазнината за около минута. Доматите се пасират и се прибавят към лука. Овкусява се с подправките и се вари на тих огън около 15 минути.
3
Картофена пица 3
Тава за печене се намазнява и се поръсва с галета. В нея се разстила 1/2 от картофеното пюре, върху него се сипва доматената плънка.
4
Картофена пица 4
Отгоре се разпределят нарязаните обезкостени маслини и кисели краставички, каперсите и настърганият кашкавал. Накрая се разстила и останалото картофено пюре и се пече 20-30 минути при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: