Спаначена яхния (Няма-няма)
Лора и Стоян
1 кг пресни картофи 500 г пилешко месо от бутче 1 консерва домати (400 г) 1 глава лук 3 скилидки чесън 20 г пресен джинджифил 3 моркова 200 г зелен боб 2 зелени чушки 4 с. л. зехтин сол и черен пипер на вкус |
1 | ![]() | Картофите се измиват добре и се сваряват. Месото се реже на кубчета. |
2 | ![]() | Слага се в тенджера заедно с лука, нарязан на полумесеци.
|
3 | ![]() | Налива се вода, да ги покрие, и се оставят да се варят. |
4 | ![]() | Когато водата се изпари, се налива зехтинът, прибавят се нарязаните наситно чесън и джинджифил и всичко се запържва. |
5 | ![]() | Добавят се и нарязаните на жулиен чушки, наливат се доматите и се оставя да къкри на слаб огън до сгъстяване. |
6 | ![]() | Морковите се режат на кубчета и се бланшират във вряща вода, заедно със зеления боб. |
7 | ![]() | Добавят се към яхнията заедно с картофите, овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се и се сервира. |
9. |
Изпрати
лично съобщение |
15.12.2020 любима! със грах е също много вкусно!
| ![]() |
8. |
Изпрати
лично съобщение |
28.11.2014 По принцип обичам да изпробвам различни рецепти, защото ми е скучно да готвя едни и същи до болка познати \"манджи\". Затова бях приятно изненадана от тази вариация на тема \"Картофена яхния\". Джинджифилът внася свежа и различна нотка в иначе добре познатия вкус на традиционната яхния. Сготвих ястието, следвайки указанията /ползвах и видеото/. Зеленият фасул и морковите останаха леко хрупкави, което лично на мен много ми допадна /не знам дали така трябваше да се получи/. Яденето беше много добре прието у дома!
|
7. |
Изпрати
лично съобщение |
13.11.2014 Вкъщи много обичаме яхния със зелен боб и тази се получи изключително добре. Моите малки промени - намалих може би наполовина количеството на картофите (предвид сезона, използвах стари); използвах български консервиран боб; добавих съвсем малко брашно, за да е гъст сосът; пропуснах джинджифилът.
Рецептата отива в най-любимите ми :)
|
6. |
Изпрати
лично съобщение |
17.05.2014 Направих я без картофи. Стана много вкусна :)
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
02.05.2014 Рецептата е прекрасна! Получи се добре и със стари картофи (такива имах)!
|
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...