Картофени гофрети

Вкусни и лесни за приготвяне гофрети
Източник: Гери
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 22.03.2022
Картофени гофрети
 
Необходими продукти:
5–6 средно големи картофа
1 глава лук (малка)
8 ленти прошуто
4 яйца
150 г спанак
1 с.л. олио
1/2 ч.л. оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и сваряват цели в подсолена вода. След това се охлаждат.
2
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото.
3
Картофите се настъргват на едро ренде ренде и се смесват със задушения лук. Разбърква се добре.
4
От сместа се изпичат четири гофрети до златисто.
5
Спанакът се задушава с малко сол и черен пипер.
Яйцата се пошират едно по едно във водата с оцета, която трябва да е под точката на кипене. Изваждат се внимателно с решетъчна лъжица.




6
Гофретите се гарнират с парчета прошуто, задушения спанак и поширано яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: