Картофени кюфтета с чеснов сос

Източник: Маринела
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 20.08.2015
Картофени кюфтета с чеснов сос
 
Необходими продукти:
1,5 кг картофи
200-300 г сирене
1-2 глави лук
4 яйца
чубрица
сол
майонеза
черен пипер
олио за пържене
брашно за овалване
чесън (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и се сваряват в леко подсолена вода с 2-3 скилидки чесън - само за лек аромат.
2
След това се намачкват или се пасират.
3
Прибавят се натрошеното сирене, настърганият лук, подправките, 1 яйце и 1 жълтък.
4
Сместа се омесва добре и се оставя да престои 1 час.
5
От сместа се оформят топки и се овалват в брашно, а после в добре разбития белтък и другото яйце.
6
Пържат се в сгорещено олио.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2016
Не сложих лук,панирах в брашно-яйце-брашно
1.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2016
Замених брашното за овалване с галета,стават разкошни...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: