Сочни пилешки крилца на барбекю

Кому е нужно да пържи като скарата е чудесен вариант да бъдат крехки, сочни и с изключително съблазнителна кожичка
Източник: Бон Апети
Дата: 14.08.2012
Сочни пилешки крилца на барбекю
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца
200 мл зехтин
100 мл светъл соев сос
50 мл сос „Уорчестър”
сокът от 1 лайм
30 г пресен джинджифил
1/2 връзка пресен кориандър
2 с. л. сладко чили
1 ч. л. синап
1 скилидка чесън
7 г сол
300 мл вода
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сочни пилешки крилца на барбекю

Джинджифилът се обелва, синапът се стрива, чесънът се намачква. Всички продукти (без пилешкото) се слагат в купа и се пасират. След това се прецежда.

 


2
Сочни пилешки крилца на барбекю 2

Пилето се маринова в получената смес за 2–3 часа.

 


3
Сочни пилешки крилца на барбекю 3

Пече се на скара за 20–30 минути, на по-слабата част на огъня.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2018
Очаквах по-екзотичен вкус на крилцата с тази марина, но се получиха стандартните печени крилца на барбекю.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: