Картофи на жар

Парещи и вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 10.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи (средно големи)
100 мл зехтин
1 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус

за млечния сос:
200 г кисело мляко
1 с. л. майонеза
1 скилидка чесън
1 с. л. кетчуп
сол на вкус

за барбекю соса:
200 г кетчуп
2 с. л. кафява захар
2 с. л. бял винен оцет
1 с. л. сос „Уорчестър“
1/2 ч. л. лют пушен пипер
1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Картофи на жар
Картофите се измиват. Цепват се леко, заливат се със зехтина и се овкусяват със сол, черен пипер и чубрицата.
2
Картофи на жар 2
Завиват се в алуминиево фолио и се пекат до готовност на жар или във фурна.
3
Картофи на жар 3
Киселото мляко се смесва със стрития с малко сол на паста чесън, майонезата и кетчупа. Подправя се със сол на вкус.
4
Картофи на жар 4
За барбекю соса се смесват захарта, оцетът, сосът „Уорчестър“, кетчупът, чесънът и пушеният пипер. Картофите се сервират с двата соса.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2017
Много апетитно!
4.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2014
вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2014
бързи и вкусни
2.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2014
Добро
1.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2014
Завитите в алуминиево фолио средно глоеми картофи се пекат 30 минути на жар и 40-45 минути на симна фурна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: