Картофи с пармезан и каперси на фурна

Хармонично съчетание на продукти – съвършено изпечени, леко пикантни картофки с ароматна плънка, в която лукът се усеща, без да се натрапва, пармезанът дава своя деликатен принос, а каперсите допълват богатството на вкуса.
Източник: Бон Апети
Дата: 31.05.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
15 средно големи пресни картофи
200 г заквасена сметана
80 г сирене „Пармезан”
50 г краве масло
50 г каперси
1/2 връзка див лук
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофи с пармезан и каперси на фурна
Картофите се разполовяват по дължина, след което се пускат в гореща подсолена вода и се готвят около 5 минути, като трябва да останат твърди.
2
Картофи с пармезан и каперси на фурна 2
Отцеждат се и докато са още горещи, се разбъркват с маслото, сол и бял пипер на вкус.
3
Картофи с пармезан и каперси на фурна 3
Подреждат се с разреза надолу в тава, застлана с пергментова хартия и се пекат 20 минути в загрята на 200 градуса фурна – докато омекнат и станат златисти.
4
Картофи с пармезан и каперси на фурна 4
След това се издълбават внимателно.
5
Картофи с пармезан и каперси на фурна 5
Месестата част се наситнява и се разбърква с половината от настъргания пармезан, наситнените див лук и каперси, заквасената сметана, сол и бял пипер на вкус.
6
Картофи с пармезан и каперси на фурна 6
Картофите се пълнят със сместа и се поръсват с останалия пармезан.
7
Картофи с пармезан и каперси на фурна 7
Пекат се около 10 минути в загрята на 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2017
Със свежа салатка и картофките
1.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2017
Уникално вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: