Кашкавалени топчета с чеснов сос

Да си оближете пръстите
Източник: Маник87
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 08.11.2022
Кашкавалени топчета с чеснов сос
Кашкавалени топчета с чеснов сос
 
Необходими продукти:
300 г кашкавал
5 с.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 яйца
сол на вкус

за панировката:
150 г брашно
200 г галета
2 яйца

за чесновия сос:
300 г кисело мляко
3 с.л. майонеза
2 скилидки чесън


Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват бакпулверът, брашното, настърганият кашкавал, разбитите яйца и сол на вкус. Разбърква се добре. Сместа се покрива с фолио и се оставя във фризера за кратко.
2
След това се оформят малки топчета, овалват се в брашно, потопят се в разбити яйца и накрая в галета. Пържат се в сгорещено олио, докато станат златисти и апетитни.
3
Млякото, майонезата и стритият на паста чесън се разбъркват в купа. Кашкавалените топчета се сервират с чесновия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: