Катмeрлии

Приличат много на пърленки, но се приготвят по различен начин. Поднасят се топли, намазани с масло
Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2013
Катмeрлии
 
Необходими продукти:
400 г брашно
10 г жива мая
220 мл студена вода
10 г сол
1 с. л. захар
120 г краве сирене
60 г свинска мас
60 мл олио
брашно за разточване и поръсване
50 г краве масло за намазване
1 щипка сол за солената вода


Начин на приготвяне:
1
Катмeрлии

Маята се разтваря във водата заедно със захарта. Оставя се да шупне, като се поръсва с малко брашно.

 


2
Катмeрлии 2

Брашното се сипва на плота, прави се кладенче, сипват се шупналата мая, солта, и се замесва тесто.

 


3
Катмeрлии 3

Разделя се на 10 топки, поставят се в набрашнена тава, поръсват се с малко брашно и се оставят да втасат.

 


4
Катмeрлии 4

После се разточват на тънки кори и се намазват с разтопената мас и олиото. Поръсват се с натрошеното сирене.

 


5
Катмeрлии 5

Всяка кора се навива на руло и след това се завива като охлюв. Отново се разточва.

 


6
Катмeрлии 6

Тиган с незалепващо покритие се загрява и се намазва с мас. Катмерлиите се пекат и се поръсват със солена вода. Намазват се с масло, докато са още топли и се поднасят.


Подобни рецепти:
Коментари (18)
18.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2015
Страхотни:)) Замених свинската мас със зехтин и се получиха пухкави и много вкусни \"Катмерлии\"
17.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2014
Много сполучливи и вкусни. Правила съм ги без свинската мас.
16.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Това е нещо божествено,особено ако обичате тестени закуски.Вкусотияяяя!!!!
15.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
тези съм ги правила, много са вкусни! Едни от любимите на семейството ни.
14.
Изпрати
лично съобщение

26.04.2014
Много вкусни, но следващия път бих удвоила продуктите понеже всички много ги харесаха
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


tzvetinabg коментира рецептата Телешко на тиган
tzvetinabg коментира рецептата Разложка шупла
tzvetinabg се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Бон Апети коментира рецептата Баница с овесени трици
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: