Разложка шупла

Тънък хляб с кисело мляко и сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2023
Разложка шупла
 
Необходими продукти:
15 с. л. брашно
250 г кисело мляко
150 г краве сирене
2 яйца
1/2 ч. л. сода бикарбонат
100 мл вода
5–6 с. л. олио
1 щипка сол
1/2 ч. л. ким
30 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Разложка шупла

Содата се гаси в киселото мляко, прибавя се водата и се разбърква. Слагат се яйцата, разбърква се, добавят се олиото, сол, брашното и пак се бърка, докато се получи тесто, малко по-гъсто от това за палачинки.

 


2
Разложка шупла 2

Сместа се разпределя в широка тава, намазана с масло и поръсена с брашно.

 


3
Разложка шупла 3

Отгоре се поръсват натрошеното сирене и кима и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто (около 20 минути).

 


4
Разложка шупла 4

Намазва се хубаво с масло и се връща във фурната за около 2–3 минути. След като се извади се покрива с кърпа.


Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2024
Радваме се, че харесвате нашата рецепта:)
13.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2024
Бързо и вкусно!
12.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2023
Много лесна, бърза и вкусна рецепта! Само нямах ким и поръсих с мащерка, беше подходящо. Идеално за вечеря.
11.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2020
Стана много вкусно! Благодаря за рецептата!
10.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2016
Обожавам шупла. За пръв път я опитах в едно село около Разлог и страшно много ми хареса. Поздравления за рецептата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: