Катми "Одета-Одилия"

Гост: Диляна Никифорова
Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2006
Катми
 
Необходими продукти:
250 мл газирана вода
краве масло за намазване
1 жълтък за намазване на сача
1 щипка сол
1 щипка захар
1-2 щипки сода бикарбонат
1 с. л. кисело мляко
6-7 с. л. брашно
1 белтък
червен хайвер и заквасена сметана


Начин на приготвяне:
1
Катми
Белтъкът се разбива в купа, налива се газираната вода и постепенно се сипва брашното. Трябва да се получи рядко тесто за катми.
2
Катми
Содата се разтваря в киселото мляко и се оставя да престои малко, след което се прибавя към тестото заедно със солта и захарта. Разбърква се отново.
3
Катми
Сачът се нагорещява и се подмазва с жълтъка. Налива се 1 черпак от тестото и се пече по около 5 минути от двете страни.
4
Катми
Готовите катми се намазват с масло и се гарнират с червения хайвер и сметаната.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: