Кесадийяс

Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2005
Кесадийяс
 
Необходими продукти:
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1/2 жълта чушка
1/2 оранжева чушка
1 люта зелена чушка
100 г сирене чедър
200 г майонеза
8 арабски питки
1 авокадо
1/2 домат
3 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
сок от 1/2 лимон
3 с. л. олио
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Кесадийяс
Чушките се нарязват на тънки ивици и се смесват с настърганото сирене в купа.
2
Кесадийяс 2
Гуакамолето се приготвя, като авокадото се обелва, с вилица се смачква на пюре (костилката се отстранява). Добавя се лимоновият сок, олиото, ситно скълцаните магданоз и чесън, солта. Семето на домата се отстранява, месестата част се реже на малки кубчета, разбърква се с пюрето.
3
Кесадийяс 3
Външната част на арабските пити се изрязва, за да станата две отделни пити.
4
Кесадийяс 4
Върху едната част се разпределя сместа от чушки. Захлупва се и се пече по 2-3 минути от всяка страна. Изважда се, нарязва се на триъгълници и се сервира, като отстрани се слагат майонеза и гуакамоле.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: