Кетчуп от сини сливи

Вкус, който не е сравним с нищо познато
Източник: Бон Апети
Дата: 30.09.2011
Кетчуп от сини сливи
 
Необходими продукти:
500 г сини сливи
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
40 г джинджифил
1 портокал
1 червено чили
4 с. л. червено вино
3 с. л. балсамов оцет
70 г кафява захар
1/2 ч. л. канела
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кетчуп от сини сливи

Сините сливи се измиват, разполовяват се и костилките се отстраняват.

 

 


2
Кетчуп от сини сливи 2

Лукът и чесънът се нарязват надребно, джинджифилът се обелва и се нарязва на кубчета.

 


3
Кетчуп от сини сливи 3

Портокалът се обелва с белачка (без бялата част), кората се наситнява и се бланшира във вряла вода за 30 секунди.

 

 


4
Кетчуп от сини сливи 4

Изстисква се и сокът на портокала. Чилито се реже наситно.


5
Кетчуп от сини сливи 5

Сливите, лукът, чесънът и джинджифилът се слагат в тенджера заедно с червеното вино, портокаловия сок, оцета, захарта, чилито, канелата, сол и портокаловите кори.


6
Кетчуп от сини сливи 6

При постоянно бъркане сместа се оставя да заври. След това се оставя да къкри под капак за 15 минути и още половин час без капак на много слаб огън. След това се пасира и по желание се прецежда.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: