Кейк с компот

Дата: 23.08.2016
Източник: Яна
ТИТЛА: Чирак
Кейк с компот
 
Необходими продукти:
1 компот от сини сливи (или друг по избор)
4 яйца
1 ч. ч. захар (+ за поръсване)
1 ч. ч. брашно
ванилия
олио
 

Начин на приготвяне:
1
В купа се разбиват яйцата със захарта, докато се получи гладък крем. Постепенно се добавя брашното и накрая ванилията.

2
Тавата се намазва с олио и се поръсва със захар. Отгоре се подреждат разполовените сливи (с разрязаната част надолу), а върху тях се изсипва сместа.

3
Кейкът се пече, до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна.


4
Оставя се да се охлади във формата, след което се обръща, така че сливите да бъдат отгоре и се сиропира със сок от компота.



Съвет:
Препоръчително е, изпеченият сладкиш да не се сиропира с целия сок от компота, за да остане леко хрупкав отдолу.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2016
Често то правя с компот от кайсии или малини. Любим сладкиш.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2016
ето го и него
1.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2016
аз го приготвих с праскови и стана страхотен
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Georgi R. Stoyanov се регистрира в сайта.
Цанко Петков се регистрира в сайта.
Гергана Султанова коментира рецептата Фъч
Камен Коев се регистрира в сайта.
Мартина Пехливанова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта