Кейк „Шоколадова звезда”

Ако сте се чудили как се прави кейк с картинка, гледайте внимателно – изобщо не е толкова трудно
Източник: Бон Апети
Дата: 28.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
420 г брашно
1 1/2 ч. л. бакпулвер
380 г захар
375 мл прясно мляко
125 г краве масло
2 портокала
6 яйца размер L
1 ванилия
2 с. л. тъмен ром
80 г черен шоколад (70%)
2 с. л. какао

за глазурата:
100 г черен шоколад (70%)
2 с. л. олио
кората от 1 портокал


Начин на приготвяне:
1
Кейк „Шоколадова звезда”
Яйцата се разбиват със захарта с миксер докато побелеят – около 10 минути. Добавят се млякото, ванилията, портокаловите кори, бакпулверът, разтопеното масло, ромът и брашното. Разбърква се добре с тел.
2
Кейк „Шоколадова звезда” 2
Шоколадът се натрошава и разтопява в микровълнова или на водна баня.
3
Кейк „Шоколадова звезда” 3
Към една трета от сместа се слага шоколадът и какаото.
4
Кейк „Шоколадова звезда” 4
Шоколадовото тесто се разстила равномерно в плитка намазнена тава. Пече се на 180 градуса с вентилатор за около 15 минути. След това се охлажда.
5
Кейк „Шоколадова звезда” 5
Охладения блат се изрязва с форма на звезди. Всички звезди се подреждат една върху друга и се поставят хоризонтално във форма терин, дъното и стените на която са намазани с масло.
6
Кейк „Шоколадова звезда” 6
Изсипва се бялото тесто.
7
Кейк „Шоколадова звезда” 7
Пече се в на 180 градуса с вентилатор за 40 минути. След това се охлажда, изважда от формата върху решетка.

8
Кейк „Шоколадова звезда” 8
Шоколадът за глазурата се разтопява в микровълнова или на водна баня, след това се смесва с олиото. С тази смес се залива кейкът.
9
Кейк „Шоколадова звезда” 9
Декорира се с портокалова кора.

Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2016
Изглежда страхотно.
16.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2014
горе долу ми се получи.стана малко тестив но ще пробвам пак
15.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
Аз го направих с форма на сърце, но се получи по скоро като капка. Най-добър ефект е със звездата
14.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
прекрасно и вкусно
13.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2014
Разкошен сладкиш!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: