Кисели краставички туршия

Дата: 14.10.2015
Източник: Снежана
ТИТЛА: Чирак
Кисели краставички туршияКисели краставички туршияКисели краставички туршия
 
Необходими продукти:
3 кг корнишони
1 връзка копър
за саламурата:
1,5 л вода
120 г сол
150 мл оцет
50 мл спирт
 

Начин на приготвяне:
1
Краставичките се разпределят в 2 трилитрови буркана, заедно с копъра.
2
Всички продукти за саламурата (без спирта) се смесват. Сместа се загрява, докато заври, след което се оставя да се охлади.
3
Краставичките се заливат с изстиналата саламура. Добавя се и спиртът.

4
Краставичките се разпределят в бурканите, които се затварят с капачки и всеки ден се обръщат по няколко пъти. До една седмица ще имате прекрасни, хрупкави, кисели краставички.


Съвет:
Посочените количества са достатъчни за 2 буркана от 3 л.
Ако нямате трилитрови буркани може да използвате буркани от 1,5 л или по-малки буркани, като трябва да се спазят пропорциите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
Спасимира Пенова се регистрира в сайта.
Мая Йорданова се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Шоколадов сладкиш
ТКалева се регистрира в сайта.
vmiovski се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Ливанска пилешка шаварма
milenka коментира рецептата Тортата на италианската баба
Тодор Папучаров се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта