Салата с патладжани и моцарела

Свежа и лятна
Източник: Бон Апети
Дата: 10.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 патладжан
3 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1 лимон
1 щипка сухо чили
200 г чери домати
125 г сирене „Моцарела“
1/2 връзка мента
1/2 връзка магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с патладжани и моцарела
Патладжанът се бели, нарязва се на шайби, осолява се и се оставя за 30 минути, за да се отцеди горчивият сок. Измива се, подсушава се и се готви в грил тиган от двете страни – на части, като всеки път тиганът се маже със зехтин.

2
Салата с патладжани и моцарела  2
Кората на лимона се настъргва, сокът се изстисква.

3
Салата с патладжани и моцарела  3
Наситненият чесън се запържва закратко в 1 с. л. зехтин. Дърпа се от котлона, налива се лимоновият сок, добавя се чилито и патладжаните се заливат със сместа.

4
Салата с патладжани и моцарела  4
Доматите се режат начетири, добавят се патладжаните, настърганата лимонова кора и наситнените мента и магданоз. Прибавя се нарязаната на шайби моцарела, овкусява се със сол и се разбърква.

Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2021
Страхотна салата, ментата придава много свеж вкус, а с моцарела ди буфала е топ!
6.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2020
Хубава е, но моят мъж определено не е фен на ментата.
5.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2014
страхотна салата!
4.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2014
Салатата е страхотна! Много ароматна и вкусна, удоволствие за небцето!
3.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2014
Вълшебна салата. Колебаех се дали да не сменя с оцет, но лимона я прави предизвикателна, ароматна :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: