Конфитюр от праскови, джанки и ром

Приятно сладко-кисел конфитюр с нежен аромат на ром
ТИТЛА: Готвач
Дата: 10.07.2018
Конфитюр от праскови, джанки и ром
Конфитюр от праскови, джанки и ром
 
Необходими продукти:
500 г праскови
500 г джанки
500 г захар
1 пакетче добавка за консервиране
1 пакетче захар с аромат ром


Начин на приготвяне:
1
Прасковите се обелват, почистват се от костилките и се нарязват на парченца. Джанките също се почистват от костилките и се нарязват на парчета. Плодовете се претеглят, след като са почистени и нарязани.
2
Слагат се в тенджера и към тях се прибавят 2 с. л. захар и добавката за консервиране.
3
Тенджерата се слага на котлона на средна температура. Разбърква се непрекъснато и се изчаква, сместа да кипне. Тогава се прибавя останалата захар. Изчаква се отново да кипне и се оставя да ври 5 минути, като се бърка непрекъснато.

4
Конфитюрът се дърпа от огъня и се прибавя захарта с аромат ром. Разбърква се и се разпределя в чисти и сухи бурканчета, които се затварят с капачки и се обръщат. Оставят се така, докато изстинат.


Съвет:
От това количество плодове излязоха 4 бурканчета от 300 г.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



129 ДУШИ ОНЛАЙН
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: