Копривена чорба с орехи

Супер икономична постна рецепта за пролетта
Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г коприва
3 с. л. олио
2 връзки пресен лук
200 г орехи
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
2 стръка пресен чесън
50 мл червен винен оцет
1/2 ч. л. лют червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Копривена чорба с орехи
Копривата се почиства, измива се, попарва се в подсолена вода, охлажда се и след това се накълцва наситно, а водата се запазва.
2
Копривена чорба с орехи 2
Лукът се наситнява и се запържва в сгорещеното олио.
3
Копривена чорба с орехи 3
Прибавя се копривата, запържва се закратко, сипва се червеният пипер и се налива около литър и половина от водата от копривата.
4
Копривена чорба с орехи 4
Готви се 4–5 минути и се добавят счуканите орехи. Кипва се, дърпа се от котлона и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Копривена чорба с орехи 5
Пресният чесън се смила в чопър с лютия пипер и оцета.
6
Копривена чорба с орехи 6
Супата се поднася с чесновата смес.





Съвет:
По желание може да се добави брашно за сгъстяване на чорбата.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2020
Направо страхотна. Ядеш и не може да спреш.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2016
Направих я вместо с орехи със сурово слънчогледово семе. Стана много вкусна, а и е полезна :-)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2014
В страстната седмица , постът е строг без мазнина . А в петък до 17 часа не се яде и пие НИЩО. Чорбата ми е от любимите. Може и без запържване и олио.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: