Окрошка с пилешко

Божествена, пролетна, студена супа с месо
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 мл кефир
3 сварени картофа
5 сварени яйца (размер L)
1 връзка репички
1 връзка пресен лук
1 голяма краставица
250 г пилешки гърди
1/2 връзка копър
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Окрошка с пилешко
Пилешките гърди се готвят на пара, охлаждат се и се нарязват на кубчета.
2
Окрошка с пилешко 2
Яйцата, картофите и краставицата се обелват и се режат на малки кубчета, а репичките, копърът и пресният лук се наситняват.
3
Окрошка с пилешко 3
Яйцата, пресният лук, репичките, картофите, краставицата и пилешкото се смесват и се налива кефирът. Подправя се със сол и копъра и се наливат около 200 мл студена вода.
4
Окрошка с пилешко 4
Супата се оставя в хладилник за поне 30 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2014
Забравих да добавя, че руски кефир евентуално може да се потърси в руските магазини- \"Москва\" и най-вече \"Березка\". И правилно Джули посочи грешката - пише се точно \"Окрошка\", произнася се \"Акрошка\"
7.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2014
Кефирът успешно се заменя с айрян или още по-добре разредено кисело мляко с газирана вода. Успех!:)
6.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2014
А кефир откъде може да намерим? Или с какво може да се замени?
5.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2014
Акрошка по-скоро се произнася, пише се Окрошка :)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2014
Прекрасна супа в пролетния ден!!!!!!! Благодаря Бон Апети !!!!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: