Кордон бльо на фурна

Дата: 26.03.2014
Източник: Стела Ганчева
ТИТЛА: Чирак
Кордон бльо на фурна
 
Необходими продукти:
за месото:
4 броя пилешки гърди
1 пакет кашкавал на тънки квадратни резени
300 г шунка на тънки резени
сол, черен пипер и вегета на вкус
за първия сос за овалване:
100 г галета
250 г сирене "Пармезан"
2 ч. л. червен пипер
за втория сос за овалване:
1 с. л. масло
1 скилидка чесън
50 мл пилешки бульон
за картофеното пюре:
5-6 катрофа
1 с. л. масло
100 мл прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се разрязва надве, след което се покрива с фолио за свежо съхранение и се начуква до дебелина 1 см. Поръсва се със сол, черен пипер и вегета от двете страни. Върху всяко парче пилешки гърди се поставя по един резен шунка и кашкавал. Навива се на руло и се закрепва с клечка за зъби.
2
В купа се разбъркват пилешкият бульон, разтопеното краве масло и пресованият чесън. В друга купа се разбъркват галетата, пармезанът и червеният пипер.
3
Всяко руло се потапя в купата с пилешкия бульон, след това в купата с галета. Подготвените Кордон Бльо се нареждат в огнеупорна тава, предварително намаслена с 1-2 с. л. олио. Останалият бульон от купата се изсипва в тавата.
4
фурната се загрява на 180 градуса. Ястието се пече 25-30 минути до получаването на златиста коричка.
5
Картофите се сваряват и докато са още топли се разбиват на пюре с млякото. Добавят се сол на вкус и маслото.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2014
Много вкусна рецепта..сърдечно ви я препоръчвам :*
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта