Кордон бльо на фурна

Източник: Стела Ганчева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 26.03.2014
Кордон бльо на фурна
 
Необходими продукти:
за месото:
4 броя пилешки гърди
1 пакет кашкавал на тънки квадратни резени
300 г шунка на тънки резени
сол, черен пипер и вегета на вкус

за първия сос за овалване:
100 г галета
250 г сирене "Пармезан"
2 ч. л. червен пипер

за втория сос за овалване:
1 с. л. масло
1 скилидка чесън
50 мл пилешки бульон

за картофеното пюре:
5-6 катрофа
1 с. л. масло
100 мл прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се разрязва надве, след което се покрива с фолио за свежо съхранение и се начуква до дебелина 1 см. Поръсва се със сол, черен пипер и вегета от двете страни. Върху всяко парче пилешки гърди се поставя по един резен шунка и кашкавал. Навива се на руло и се закрепва с клечка за зъби.
2
В купа се разбъркват пилешкият бульон, разтопеното краве масло и пресованият чесън. В друга купа се разбъркват галетата, пармезанът и червеният пипер.
3
Всяко руло се потапя в купата с пилешкия бульон, след това в купата с галета. Подготвените Кордон Бльо се нареждат в огнеупорна тава, предварително намаслена с 1-2 с. л. олио. Останалият бульон от купата се изсипва в тавата.
4
фурната се загрява на 180 градуса. Ястието се пече 25-30 минути до получаването на златиста коричка.
5
Картофите се сваряват и докато са още топли се разбиват на пюре с млякото. Добавят се сол на вкус и маслото.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2014
Много вкусна рецепта..сърдечно ви я препоръчвам :*
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


223 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: