Равиоли от коприва

Ефектен италиански специалитет с оригинален цвят
Източник: Бон Апети
Дата: 10.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно + за поръсване
150 г коприва
4 с. л. зехтин „Екстра върджин”
сирене “Пармезан” за поръсване

за плънката:
300 г картофи
100 г сирене „Маскарпоне“
100 г коприва
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Равиоли от коприва
Копривата за пастата се бланшира във вода за 1–2 минути. Охлажда се в студена вода, отцежда се добре и се почиства.
2
Равиоли от коприва 2
Пюрира се с малко вода, ако има нужда.
3
Равиоли от коприва 3
Брашното се изсипва в купа, добавя се пюрето, замесва се гладко тесто и се оставя да почине 1 час.
4
Равиоли от коприва 4
След това се разточва с машина за паста.
5
Равиоли от коприва 5
Картофите за плънката се обелват и сваряват. Копривата се бланшира, накълцва се и се смесва с намачканите картофи и маскарпонето. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Равиоли от коприва 6
Върху лист паста се слага по малко от сместа, през разстояние, а краищата на листа се намазват с вода.
7
Равиоли от коприва 7
Покрива се с друг лист паста, без да се оставя въздух и се притиска хубаво по краищата, за да се залепи.
8
Равиоли от коприва 8
Изрязват се равиоли с ринг и се варят в подсолена вода – до готовност.
9
Равиоли от коприва 9
Поднасят се поръсени с пармезан и залети със зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2014
вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2014
Гергана, разбира се, можеш да разточиш тестото с точилка.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2014
дали ще стане с точилка, защото нямам машина, а много ми се иска да ги пробвам...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: