Ризото с бекон и сушени домати

Източник: Петър Памуков
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.03.2014
Ризото с бекон и сушени домати
 
Необходими продукти:
70 г ориз
60 г бекон
50 г сушени домати
20 мл соев сос
20 г масло
20 г сметана
20 г сирене „Пармезан“
зехтин



Начин на приготвяне:
1
Запържваме бекона в горещия зехтин за няколко секунди.
2
Добавяме ориза и бланшираме за около 2 минути.
След това наливаме 200 мл предварително загрята вода.
3
Варим около 8 минути при периодично бъркане.
Непосредствено преди да свалим от котлона, прибавяме соевия сос, маслото, сметаната, пармезана и сушените домати. Разбъркваме и сваляме от огъня. Оставяме под капак за 3-4 минути да се смесят ароматите.
4
Аранжирате по ваше желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: