Кралска бисквитена торта

Източник: Vasilena
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 24.10.2016
Кралска бисквитена торта
 
Необходими продукти:
300 г чаени бисквити
400 г натурален шоколад
90 г краве масло
1 есенция ванилия
150 г мед
30 мл портокалов ликьор
100 г сушени череши
140 г печени солени бадеми

за гарниране:
50 г бял шоколад
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Натуралният шоколад се разтопява на водна баня (или в микровълнова фурна), заедно с маслото и се разбърква.
2
Бисквитите се натрошават наедро в голяма купа.
3
Медът се добавя към разтопения шоколад и се разбърква, до хомогенизиране. Сместа се излива върху бисквитите.
4
Прибавят се натрошените бадеми, сушените череши (предварително накиснати в портокаловия ликьор) и ванилията.
5
Получената смес се прехвърля във форма с подвижно дъно (с диаметър 20 см), застлана с пергаментова хартия и се оставя за 2 часа в хладилник, за да стегне.
6
Десертът се поднася, гарниран с разтопен на водна баня (или в микровълнова фурна) бял шоколад, разбъркан с 1 с. л. олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: