Медовик

Дата: 25.10.2016
Източник: Марина
ТИТЛА: Експериментатор
Медовик
 
Необходими продукти:
за медените блатове:
1 яйце
150 г захар
200 мл прясно мляко
2 с. л. мед
50 г краве масло
2 ч. л. сода бикарбонат
400 г брашно
за крема йогурт:
950 г заквасена сметана
150 г захар
за украса:
100 г орехи

Начин на приготвяне:
1
Захарта се разбива с яйцето. Постепенно се налива млякото. Сместа се прехвърля в тенджера, като се добавят медът, маслото и содата. Оставя се на бавен огън, докато придобие златисто-кехлибарен цвят (около 20-30 минути).
2
След това съдът се дърпа от огъня и към сместа постепенно се добавя брашното. Получената смес се разделя на 6 равни части, които се разточват на кръг с еднакъв диаметър (Преди изпичане може да изрежете всеки блат, с помощта на чиния или друг кухненски аксесоар с кръгла форма). Всеки блат се надупчва на няколко места с вилица. Пекат се един по един в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3
За крема се смесват заквасената сметана и захарта, като се бърка на ръка (не с миксер), за да не се пресече сметаната.


4
Тортата се сглобява, като се редуват блатове и крем, а най-отгоре се поръсва с орехи.



Съвет:
По желание между блатовете (и отгоре) може да се сложи сладко от боровинки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта