Целувчена торта с крем от кестени

Красиво сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 мл животинска сметана
300 г кестени
150 г сирене „Рикота“
100 г черен шоколад
125 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар

за блатовете:
200 г захар
5 белтъка
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Целувчена торта с крем от кестени
Белтъците се разбиват с щипка сол. Постепенно се добавя захарта и се разбива, докато станат на сняг.
2
Целувчена торта с крем от кестени 2
Върху хартия за печене се очертават 3 кръга с диаметър 18 см. Хартията се обръща и меренга се разпределя така, че да покрие трите кръга.
3
Целувчена торта с крем от кестени 3
Блатовете се пекат за 90 минути в загрята на 140 градуса фурна, без вентилатор. Оставят се да се охладят.
4
Целувчена торта с крем от кестени 4
Кестените се цепват, варят се за 10–15 минути, след което се обелват.
5
Целувчена торта с крем от кестени 5
Обелените кестени се варят със 150 мл сметана и се пюрират. Наливат се още 150 мл сметана и отново се пюрира.
6
Целувчена торта с крем от кестени 6
Рикотата се смесва със 100 г пудра захар и бурбонската ванилова захар и се разбърква с кестеновото пюре.
7
Целувчена торта с крем от кестени 7
Шоколадът се разтопява на водна баня. Върху първия блат се разпределя 1/3 от течния шоколад и 1/3 от крема.
8
Целувчена торта с крем от кестени 8
Поставя се вторият блат и се покрива с шоколад и крем. Слага се и третият блат и се намазва с крем.
9
Целувчена торта с крем от кестени 9
Останалата сметана се разбива с останалата пудра захар и се слага върху крема.
10
Целувчена торта с крем от кестени 10
Накрая се залива с останалия разтопен шоколад.




Съвет:
Оставете изпечените блатове да се охладят във фурната на леко отворена врата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



174 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: