Шоколадов тарт

Дата: 27.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто (400 г)
200 г черен шоколад
150 г течен шоколад
100 г краве масло
80 г пудра захар
50 мл крем ликьор
3 жълтъка
какао за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов тартБутертестото се разточва и се поставя във форма за тарт с подвижно дъно с диаметър 24 см. Покрива се с пергаментова хартия, върху която се поръсва морска сол, за да не се деформира тестото по време на печене.
2
Шоколадов тарт 2Пече се 10–12 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Солта и хартията се отстраняват.
3
Шоколадов тарт 3Тестото се охлажда и се намазва с течния шоколад.
4
Шоколадов тарт 4Черният шоколад и маслото се разтопяват. Добавят се пудрата захар, ликьорът и жълтъците.
5
Шоколадов тарт 5Сместа се изсипва върху основата.
6
Шоколадов тарт 6Сладкишът се пече около 20–25 минути в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор.
7
Шоколадов тарт 7Сервира се охладен, поръсен с какао.




Съвет: С останалото тесто може да направите солени пръчици, крутони или сладки.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2017
Много го харесаха вкъщи :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2016
Аз добавих към черния шоколад портокалова кора и тарта стана още по-вкъсен. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта