Ябълков сладкиш с орехи и стафиди

Дата: 26.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
200 г краве масло (със стайна температура)
100 г пудра захар (+ за поръсване)
2 яйца
1–2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
за плънката:
600 г ябълки (сорт „Фуджи“)
50 г стафиди (микс)
50 г печени орехи
2 шушулки кардамон
2 с. л. захар (+ за поръсване)
1 с. л. краве масло
1 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълков сладкиш с орехи и стафидиМаслото се разбива на крем, заедно с пудрата захар и 1 яйце.
2
Ябълков сладкиш с орехи и стафиди 2Добавят се брашното, бакпулверът и солта. Разбърква се и тестото се прибира в хладилник за 20–30 минути.
3
Ябълков сладкиш с орехи и стафиди 3Ябълките се обелват, нарязват се на кубчета и се готвят за кратко в маслото, заедно с накълцаните орехи, стафидите, канелата, стрития кардамон и захарта. Плънката се охлажда.
4
Ябълков сладкиш с орехи и стафиди 4Тестото се разточва в правоъгълна форма. В средата се слага ябълковата плънка и се прегъва, така че плънката да се затвори добре.
5
Ябълков сладкиш с орехи и стафиди 5Нарязва се косо на парчета, които се подреждат в тава, намазват се с разбито яйце и се поръсват със захар.
6
Ябълков сладкиш с орехи и стафиди 6Пече се 12–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Ябълков сладкиш с орехи и стафиди 7Сервират се, поръсени с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта