Крем карамел с портокалова кора

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 18.04.2018
Крем карамел с портокалова кора
Крем карамел с портокалова кора
 
Необходими продукти:
750 мл прясно мляко
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ванилия
настъргана портокалова кора

за карамела:
200 г захар


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта и към тях се прибавят прясното мляко, ванилията и настъргана портокалова кора. Разбърква се добре.

2
Захарта за карамела се сипва в малка касерола и се слага на котлона, да се стопи, до получаване на карамел.
3
В метални купички се слага по малко от карамела и отгоре се сипва от яйчената смес.
4
Купичките се слагат в тава, която се пълни с вода. Слагат се във фурната на 150 градуса за около час. На всеки 20 минути се долива малко студена вода в тавата. По този начин се предотвратява водата в тавата да кипне.
5
Готовият крем карамел се изважда от фурната и се оставя да изстине. Поднася се, като се извади от купичките и се сервира в чинийка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


258 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Мексиканска фритата
Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: