Крем карамел

Източник: Вера
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.05.2014
Крем карамел
 
Необходими продукти:
6-7 яйца
250 г захар
1 л прясно мляко
1-2 бр. ванилия


Начин на приготвяне:
1
В дълбока купа с миксер се разбиват яйцата със захарта, постепенно се добавя прясното мляко и ванилията.

2
Във всяка чашка се слага около 1 ч. л. захар. Чашката се поставя на котлона, с цел захарта да се карамелизира до приятен медно-кехлибарен цвят. Отдръпвате и поставяте в дълбока тава.

Вторият вариант е, да си карамелизирате захар в един съд и от него да поставяте във всяка чашка.
3
След като сте наредили всички чашки в тавичката и карамела е поизстинал, наливате от сместа внимателно.
4
Поставяте тавата във фурната и наливате вода във тавичката - повече от половината обем.
5
Печете на 160 градуса около час и половина, без да отваряте фурната. Приятен апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2016
Ммммм... Много вкусно се получи. И дори без шупли.
10.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2016
Приготвям го по тази рецепта и става страхотен :)
9.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2015
Получи се доста добре.
8.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2015
получи се страхотен крем карамел - Благодаря
7.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2014
Става доста течност, за около 10-12 чашки...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: